海韵讲座:Digital Clone: Possible or Impossible?

海韵讲座第35场

讲座题目:Ⅰ、Digital Clone: Possible or Impossible?  &

Ⅱ、智慧城市 (Smart City) &

Ⅲ、Development of High-Quality Secure Service-based Software

讲座人:马建华教授、杨天若教授、罗军舟教授、Stephen S. Yau

讲座时间:2012.12.28下午2:30

讲座地点:行政楼C-505

讲座人简介:Jianhua Ma has been a Professor at the Faculty of Computer and Information Sciences of Hosei University since 2000. Previously, he gathered 15 years’ teaching/research experience at NUDT, Xidian University and the University of Aizu (Japan). Dr. Ma has published over 200 papers, and edited over 15 books. He has served JUCI, JMM, JoATC, JPCC and IJUNESST as a Co-Editor-in-Chief. He is on the editorial boards of IJCPOL, IJDET, IJWMC, IJSH, IJSIA, IJDTA, IJCIT and IJAS, and has edited over 20 journal special issues as a Guest Editor. He organized the 6th Int’l Conf. on Distributed Multimedia Systems (DMS’99) as a PC Co-Chair, the 1st Int’l Conf. on Cyber Worlds (CW’02) as one of founders and PC Co-Chairs, the 18th IEEE Int’l Conf. on Advanced Information Networks and Applications (AINA’04) as a General Co-Chair, and the 1st IEEE Int’l Conf. on Social Computing (SocialCom’09) as an Advisory Chair.  etc.

Stephen S, Yau is the director of Information Assurance Center and Professor of Computer Science and Engineering at Arizona State University (ASU), Tempe, Arizona, USA.  He served as the chair of the Department of Computer Science and Engineering at ASU in 1994-2001.  Previously, he was on the faculties of Northwestern University, Evanston, Illinois, and University of Florida, Gainesville.

杨天若教授(Laurence T. Yang), 现任华中科技大学国家“千人计划”特聘教授及浙江大学“曹光彪”讲座教授。 他的研究领域包括并行和分布计算、嵌入和普适计算.在这些领域的学术期刊、学术会议以及学术专著中,共计发表了350 多篇 SCI/EI论文 (120 多篇发表在包括 IEEE 和 ACM Transactions 在内的国际顶尖和主流期刊上)。 IEEE 可扩展计算(TCSC) 委员会主席(2008-2011)和 IEEE 普适计算与智能工作组主席(2009-至今)。此外, 他还是国际顶级会议 IEEE/ACM 超级计算国际会议的指导委员会委员(2008-2011), "加拿大计算"国家资源计划委员会委员 (2009-至今)及"加拿大计算"的工程, 数学和计算机方向的科学委员会主席(2012-至今)。

讲座简介:四位教授联袂开讲,什么?只有三位?还有一位神秘的重量级人物将在讲座时为大家揭晓,史上最庞大的讲座教授阵容。智慧城市、数字克隆和高质量的安全服务的软件到底是什么东西?它们之间又是一个什么样的关系?敬请光临本周五下午的讲座!